Godt samarbejde sikrer grundig rengøring i Holstebro Kommune

Et godt samarbejde har banet vejen for, at Forenede Service-medarbejdere gør rent andre steder i Holstebro Kommune, da deres normale arbejdspladser er lukket på grund af COVID-19.

Rengøring under COVID-19

Skoler og institutioner i Holstebro Kommune er ligesom i resten af landet lukket ned. Det betyder dog ikke, at de medarbejdere, som normalt gør rent der, står uden arbejde. Et godt samarbejde mellem Holstebro Kommune og Forenede Service har nemlig sikret, at de nu gør rent på plejecentre, på bofællesskaber og andre steder i kommunen, hvor der er behov for grundig rengøring. Og det glæder Bettina Søgaard Mikkelsen, der er distriktsleder i Forenede Service.

”Det er fantastisk - også for de berørte medarbejdere, der til at begynde med var nervøse for, hvad nedlukningen ville betyde for dem. De fleste synes, at det var som at vinde i lotteriet, at de kunne komme ud og gøre rent andre steder i kommunen,” siger Bettina Søgaard Mikkelsen og fortæller, at de nedlukkede skoler også har fået en tilbundsgående hovedrengøring, så de står klar til, når børnene kommer tilbage. Derudover er et tomt plejecenter ved at blive gjort hovedrent, så det kan bruges til indlæggelse af COVID-19-patienter, hvis der bliver pladsmangel på hospitalet.

Poul Munk-Poulsen, der er chef i Teknik og Miljø i Holstebro Kommune, er også glad for, at det i fællesskab har kunnet lade sig gøre at omlægge rengøringsarbejdet.

”Vi har fundet en god model, som begge parter har glæde af. For os betyder det også noget, at medarbejderne, der kender de forskellige pladser, stadig er der, når coronanedlukningen er ovre. Der har også været stor ros fra plejecentrene for det rengøringsarbejde, der bliver udført.”

Holstebro

”Det giver rigtig god mening”

En af dem, der er blevet flyttet fra sine vante rammer, er serviceassistent Heidi Mogensen, som har arbejdet i Forenede Service i 10 år. Normalt gør hun rent på Holstebro Bibliotek og Sønderlandskole, hvor hun også har gjort hovedrent siden nedlukningen, så der er klar til genåbning. Nu er hun netop blevet overflyttet til Plejeboligerne Beringshaven i Holstebro.
”Sammen med nogle af mine kollegaer er jeg i gang med at rengøre plejeboligernes fællesarealer og personaleområder,” fortæller Heidi Mogensen.

Selvom det er en anelse forvirrende at skulle gøre rent et nyt sted sammen med andre kollegaer, end hun plejer, så er Heidi Mogensen glad for, at hun kan gøre nytte andre steder i kommunen.

”Det giver rigtig god mening, at vi hjælper til, hvor der er behov for det. Det er også rart stadig at have noget at stå op til,” siger Heidi Mogensen og tilføjer, at det også kan bidrage med noget på sigt, at hun er kommet væk fra sine vante rammer.

”Man skaber sig andre erfaringer af at gå sammen med nye mennesker og af at få nye arbejdsopgaver. Derfor kan det også have nogle fordele på den lange bane, når det hele bliver åbnet igen.”

Rengøring corona Holstebro

God model for begge parter

”Vi har fundet en god model, som begge parter har glæde af. For os betyder det også noget, at medarbejderne, der kender de forskellige pladser, stadig er der, når coronanedlukningen er ovre. Der har også været stor ros fra plejecentrene for det rengøringsarbejde, der bliver udført.”
Poul Munk-Poulsen, chef i Teknik og Miljø i Holstebro

Jackieline Panduro Axelsen

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til vores kommunikationsmedarbejder Jackieline Panduro Axelsen på telefon 39 55 56 23 eller via mail.

Send mail