Nyt partnerskab skal sikre flere elever og faglærte i servicebranchen

Antallet af elever, der fuldfører en erhvervsuddannelse, er faldende, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det skal et nyt partnerskab råde bod på. Forenede Service har i samarbejde med erhvervsskolen TEC forpligtet sig at sikre flere elever og dygtigere faglærte.

Forenede Service uddannelse

April 2019

Flere elever og faglærte, og mere efteruddannelse til serviceassistenterne. Det er hovedpunkterne i en ny partneraftale, som Forenede Service har indgået med erhvervsskolen TEC. Aftalen skal som den første af sin slags imødekomme regeringens krav om flere elevpladser og samtidig sikre, at branchen står mål med et stadigt stigende krav om faglært arbejdskraft, fortæller Kenny Mitchboe, HR-chef i Forenede Service:

”Partnerskabet er den første af sin slags i servicebranchen, som pt. tæller mere end 100.000 ufaglærte – alle med potentiale til at levere en højere kvalitet og en bedre service samtidig med, at de ikke nedslides i et fag, der er så fysisk krævende som vores,” fortæller Kenny Mitchboe og tilføjer:

”Der er et enormt og til dels uforløst potentiale i at have flere faglærte medarbejdere i virksomhederne og i branchen generelt – og erhvervslivet sætter stadigt højere krav til servicemedarbejderne. Det stiller krav til handling, og vi er stolte af at være med til at bane vejen – for såvel flere elevpladser som mere faglært arbejdskraft”.

Kvalificerede hænder er vejen frem

Tilbage i 2018 nedsatte regeringen en række krav til danske virksomheder om at højne antallet af elevpladser. Partnerskabet mellem Forenede Service og TEC er indgået som led i at bidrage til, at erhvervsliv og skoler landet over når de 8.000 ekstra elevpladser, som regeringen stiller et årligt krav om.

”Siden sidste år har vi haft speederen i bund, når det kommer til uddannelse og opkvalificering af vores medarbejdere. De bliver dygtigere og trives bedre – og samtidigt er vi med til at sætte mærkbart højere standarder i det arbejde, som vores branche hver dag står på mål for,” forklarer Kenny Mitchboe.

Error while rendering view [Contact Box].