Uddannelsesboom i det sønderjyske

Et markant fokus på uddannelse og kompetenceløft har nu båret frugt i det sønderjyske. Tre engagerede medarbejdere har dedikeret og over 11 uger gennemført et uddannelsesforløb på AMU Vest – og nu kan de stolt kalde sig rengøringsteknikere.

Forenede Service uddannelse

Rengøringshygiejne, kvalitetssikring og ergonomi. Service, kemi og dossering. Det er blot nogle af titlerne på de kurser, som Illona Hemmingsen, Daniel Schmidt og Tanya Klepke har gennemgået de seneste 11 uger. Til daglig arbejder de på henholdsvis Danfoss og Linak i Sønderjylland, men i mellem arbejdstimer og med løn har de nu gennemført rengøringsteknikeruddannelsen på AMU Vest:

”Vi har fået bred viden inden for både rengøringsmidler og –maskiner, og vi har tillært os gode måder at gøre rent på. Det er en af de helt store fordele ved uddannelsen,” indleder Tanya Klepke og tilføjer:

”Det bedste ved uddannelsen til rengøringstekniker er, at vi ikke længere bare er selvlærte – vi er faktisk faglærte!".

Firmabetalt uddannelse

I Forenede Service har der gennem 2019 været et massivt fokus på at opkvalificere de medarbejdere, der måtte ønske det – inden for såvel sprogundervisning som erhvervsuddannelser. Og da muligheden bød sig for Illona Hemmingsen, var hun hurtig til at takke ja:

”Jeg har uddannet mig til rengøringstekniker, fordi jeg fik muligheden for en faglært uddannelse betalt af Forenede Service – og jeg går fra skolen med en større viden, som gør mig bedre i de fremadrettede opgaver, der venter på jobbet,” forklarer hun og uddyber:

”Vi har lært en masse. Blandt meget andet har det været interessant at lære om forskellige gulvtyper og materialer. Nu ved vi, hvordan vi mest hensigtsmæssigt rengør ordentligt uden at ødelægge gulvene med forkert brug af rengøringsmidler. Det er meget brugbar viden for mig i mit daglige arbejde”.

Anbefaler flere at uddanne sig

I løbet af året, som snart er gået, er det blevet til 1.650 uddannelsesdage i Forenede Service. Målet for 2020 er at øge indsatsen med 10 procent, og spørger man Daniel Schmidt, hvorvidt uddannelse gavner, er opfordringen klar:

”Jeg vil anbefale alle at tage en faglært uddannelse. I løbet af uddannelsen får man gode muligheder for at gå i dybden med ny viden, som kan overføres direkte til vores hverdag og rengøringsopgaver,” siger han.

Illona, Daniel og Tanya har været på skoleforløb i 11 uger fordelt på tre skoleperioder, der hver især afsluttes med en projektfremlæggelse og til sidst en eksamen. De har alle tre gennemført uddannelsen meget engageret – med flotte karakterer og med stor opbakning fra deres leder, Vivan Larsen.

Mulighederne for uddannelse i Forenede Service er mange og tæller både sprogkurser, faglige enkeltkurser og mulighed for erhvervsuddannelse. HR-afdelingen arrangerer og planlægger den enkeltes forløb ud fra behov, niveau og ønsker – i tæt samarbejde med medarbejderens nærmeste leder.

Error while rendering view [Contact Box].